Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ın öncülüğünde üçüncüsü bu yıl düzenlenen Kayseri Gastronomi Günleri, Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nde kapılarını açtı.
Kayseri Gastronomi Günleri Açılış Töreni öncesi Mutfak Sanatları Merkezi önünden başlayıp etkinlik alanında sona erecek Gastronomi Korteji geçişi gerçekleştirildi.
Başkan Büyükkılıç, açıklamasında “Efendim çeşit çok, tat çok, muhabbet çok. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Mutfak Sanatları Merkezi’mizi görmenizi istiyoruz. Bunu UNESCO’nun ulusal bazdaki kreatif şehirler listesinde yer alma adına yaptığımızı ve kalıcı olma için de çalışmalarımızı sürdürdüğümüzü vurgulamak adına söylüyorum. Kayseri sanayi ve ticaretle anılır ama son süreçte de elbette tarım ve hayvancılığın yanında turizm, ama turizmin içinde kayak turizmi elbette amiral gemimiz ama gastronomi de bunun olmazsa olmazı diyoruz. Biz de bu alanda fazlasıyla varız. Kayseri’mizin tadı farklı diyoruz, tatmadan da anlaşılmaz ediyoruz.” ifadelerini kullandı.
Turizm çeşitliliğinden söz eden Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa ise turizmde yeme içmenin tercih nedeni olduğunu kaydetti. Kayseri Üniversitesi ve Erciyes Üniversitesi’nde Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümlerinin açıldığını belirten Karamustafa, şunları aktardı:
“Büyükşehir Belediyemizin sağlamış olduğu Mutfak Sanatları Merkezi, hayırsever desteği ile yapmış olduğumuz ünitelerimiz mevcut. Bu sene dokuzuncu uluslararası gastronomi turizmi araştırmaları kongresini düzenledik. Kayseri’mizin desteğiyle bir kongreyi gerçekleştirmiş olduk. Bugün de bu etkinlik ve ilerde bu etkinliklerin sürdürülebilir hale gelmesiyle inşallah Kayseri’mizin, ülkemizin gastronomisine ve turizm gelirlerine ciddi katkıların olacağından hiçbir tereddüt duymamaktayız. 3’üncü Kayseri Gastronomi Günleri’nin hayırlara vesile olmasını niyaz ediyorum.”
Hibya Haber Ajansı
© Copyright 2025 haberbatman.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.